Hinnasto: 1h – 24€ / 1.5h – 32€ / 2h – 40€
Mailat 4€/maila

KORPI Padel

Supersuosittu padel on rantautunut myös Enonkoskelle

Suurta suosiota maailmalla ja nyt myös Suomessa kerännyt padel rantautui kesällä 2021 myös Enonkoskelle! Voit tehdä kenttävarauksen suoraan Playtomic-sovelluksen kautta, josta löydät meidät nimellä Korpi Padel. Voit myös tehdä varauksen soittamalla numeroon 029 309 3990 tai laittamalla sähköpostia , jolloin voimme tehdä varauksen puolestasi esimerkiksi majoittumisen yhteyteen. Kentällä on saatavilla myös palloja ja mailoja, jotka voit myös vuokrata varauksen yhteydessä.

Kenttä sijaitsee aivan Korpi Bistron vieressä Enonkoskella,

osoitteessa Kalastajantie 1. 

Varaa pelivuoro Playtomic -sovelluksen kautta.

Panimokierrokset Karvilan Panimolle

Tarjoamme ohjattuja retkiä aitoon korpipanimoon

Tervetuloa tutustumaan aitoon korpipanimoon Enonkosken Karvilaan. Meillä syntyvät käsityöläislagerit parhaista maltaista, jalohumalista ja oman kaivon vedestä. Kierroksella koet, mistä kaikki alkoi, minkälainen on moderni pienpanimo ja miten käsityöläisolutta valmistetaan. Tutustumme lopussa maistiaisannosten kautta, mistä oluen maut syntyvät. 

Tarjolla monenlaisia eri paketteja, joihin mahdollista mm. yhdistää kuljetukset, lounas, vierailu Enonkoskella tai vaikkapa Korven ja Karvilan Panimon yhteistyössä kehittämän olutmenu!  

Kierrokset olutmaistelun kanssa alkaen 25€/hlö. Kysy ryhmille tarjousta! Tarjoukset ja tiedustelut numerosta 029 309 3990 tai sähköpostilla .

Tutustu panimoon tarkemmin täällä

jake-melara-Yh6K2eTr_FY-unsplash

Retkeilyä ja luontopolkuja

Olavinlammen luontopolku

Olavinlammen kaunis ja rauhaisa luontopolku on pituudeltaan 7,9 km. Luontopolku kiertää Olavinlammen ympäri.

Reitti on merkitty karttaan sinisellä värillä. Lisätietoja luontopolusta antaa Enonkosken liikuntapaikkojen hoitaja Marko Liukko numerosta 044 345 3004

Tutustu luontopolkuun kartan avulla.

Olavinlammen kartta (pdf)

 

Koloveden luonnonpuiston luontopolku – huom! ainoastaan kesäaikaan

Kivikautiset kalliomaalaukset kertovat luonnon ja ihmisen vuosituhantisesta yhteiselosta, ja hiljaisuuden keskellä tunnet yhteyden muinaiseen aikaan. Jos onni on matkassasi, utelias saimaannorppa saattaa tulla tervehtimään sinua.

Luontopolkujen soveltuvuus: Sopii vain kesäaikaiseen retkeilyyn. Talviaikaan Koloveden saarissa on liikkumiskielto eikä alueelle johtavilla teillä ole talvikunnossapitoa. Soveltuu osin myös liikuntaesteisille.

Kolovedellä ei saa liikkua moottorikäyttöisillä veneillä, joten luonnonrauha on taattu.

Tutustu Koloveden luonnonpuistoon

 

 

Nahkiassalon luontopolku

Koloveden kansallispuistossa sijaitseva luontopolku on pituudeltaan n. 3,5km.

Tutustu Luontopolkumiehen blogi-kirjoitukseen Nahkiassalon luontopolusta!

 

Ulpukkareitti – melontareitti keväästä syksyyn

Ulpukkareitti on kokonaisuudessaan noin 37 kilometrin pituinen melontareitti Savonlinnan ja Enonkosken välillä. Nauti uskomattoman kauniista järvimaisemista ja rentoudu hiljaisuuden vallitessa ympärilläsi. Jos et ole valmis melomaan koko matkaa, voit tehdä lyhyempiä etappeja reitillä. Huomioitavaa on, että veden pinta alenee koko matkalla 7,7 metriä, mutta kosket ovat pieniä ja virkistäviä. Enonkosken kirkonkylällä kanootin kantomatkaa noin 200 metriä.

Kartassa näkyvät laiturit ja rantautumispaikat.

Melontareittikartta (pdf)

 

Enonkosken kunnan liikuntapalvelut ja paikalliset yrittäjät

Voit myös hyödyntää Enonkosken kunnan liikuntapalveluja, kuten kuntosalia, seutukunnan parhaimmistoon kuuluvaa frisbeegolfrataa, sekä muita paikallisten yrittäjien palveluita. SUP-laudat, fat-biket, kanootti- ja Saimaan norppa -retket onnistuvat järjestää kauttamme. Kysy lisätietoja numerosta 029 309 3990 tai sähköpostilla .

Voit tutustua myös Enonkosken kunnan tarjoamiin liikuntapalveluihin kunnan verkkosivuilla.

Leivontapajat

Pullapaja

Miltä tuoksuu tuore pulla? Kanelilta, sokerilta, voilta… Nyt pääset tekemään itse voisilmäpullia, hillopullia ja korvapuusteja. Tule kokeilemaan miltä tuntuu pehmoinen pullataikina ja miten siitä muotoutuu erilaiset pullat. Leipomisen jälkeen nautitaan itsetehtyjä pullia kahvipöydän ääressä unohtamatta suolaisia herkkuja. Kotiinviemiseksi kaikki saavat pussillisen pullia mukaansa! 

Kysy lisää pullapajasta! Piirakkapaja 

Leivotaan yhdessä karjalanpiirakoita! Karjalanpiirakoiden tekeminen kuului karjalaiseen lauantaipäivään. Mummot opettivat heti pulikoimaan kuoria ja näyttivät rypytyksen salat, kun nassikat pystyivät seisomaan jakkaralla. Tule kokeilemaan mikä on oma tyylisi kuorien teossa ja piirakan rypytyksessä. Leipomisen jälkeen nautitaan itsetehtyjä piirakoita keittoruoan äärellä. Kotiin viemisiksi kaikki saavat pussillisen piirakoita mukaansa.

Kysy lisää piirakkapajasta! 

Nuotioruokailua

Nautitaan yhdessä nuotioruoasta ja elävän tulen rauhoittavasta loimotuksesta! Tehdään tule läheiselle laavulle, jossa opas kertoo niksit tulien sytytyksessä. Valmistetaan tulilla rantakalaa muikuista tai muusta järvikalasta lisukkeena ruisleipää ja voita. Jälkiruoaksi nokipannukahvut, tikkupullan ja lettujen kera. Retken jälkeen tiedät miten tehdä hyvää, yksinkertaista ruokaa avotulella. Miten erilaiselta kaikki maistuukaan ulkona; erilaisia tuoksuja, aromeja, tulen tehnoa ja savua sekä hyvä seura! 

Kysy lisätietoja ja lähde retkelle! 

Suomalainen ilta

Suomi on maa, jossa on tuhansittain puhtaita järviä ja hehtaarikaupalla vehreitä metsiä. Tästä ammennamme ainekset tämän illanvieton menun sisältöön. Valmistamme tarjoilut käyttäen paikallisia puhtaita lähiraaka-aineita sekä pientuottajien tuotteita. Maittavat menut rakentuvat kausituotteiden ympärille, joten pöydän antimissa lisukkeiden osalta on vaihtelua vuodenaikojen mukaan. Ilta aloitetaan nokkoskuohuviinillä ja asiaankuuluvalla musiikkiesityksellä. Iltä päättyy kansanlaulukaraokeen ja ”tanhuihin”.

Kysy lisää menusta ja varaa paikkasi!